NEW: Singapore Ferry
Direct to Desaru Coast!
Tijd in Anambas:
Reserve your room now and save up to 50%!
Anambasresort.com is Officieel Partner van Agoda en Booking.com
Anamas Ferry spacer
Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Anambas Ferry
    Dit is de site voor mobieltjes. Klik hier voor de desktop site.
    Anambas hotel booken? Klik hier voor de laagste prijzen.

 

Scuba-duiken rondom de Anambaseilanden

Omdat het Anambasgebied èn nog zo goed als onbekend is, èn slechts lichtbevolkt is, èn daarnaast ook vrij afgelegen ligt van de bwvolkte wereld, heeft de invloed van de mens, en dan m.n. die van het toerisme, tot op heden nauwlijks effect gehad. De meeste Anambaseilandjes, -stranden en -koraaltuinen verkeren mede hierdoor nog altijd in originele staat, d.w.z. nauwelijks aangeroerd en nog zo goed als onveranderd. Dat zie je vooral in de enorme diversiteit van de natuur onder het zeeoppervlak.

Zeedieren en -planten zijn in hier grote getalen aanwezig. Dit geldt vooral voor de uitgebreide koraaltuinen rondom de eilanden. Deze zijn meestal uitgestrekt en verkeren in bijna alle gevallen nog in blakende gezonheid. Het zeeleven van Anambas is weelderig en van ongekende schoonheid.

Tel daarbij op het ongekend heldere zeewater in de gehele Anambas regio en het wordt gauw duidelijk dat we hier te maken hebben met een heus scubaduik paradijs.

Maar daarnaast wordt een deel van het Anambaszee rond december tot februari, de moessonmaanden, voor een groot deel door de diverse bergachtige eilanden beschermd voor de soms stormachtige noordoostenwind die de moesson met zich meebrengt. Het gevolg van deze relative luwte waar Anambas zich dan in bevindt, is dat je hier, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het eiland Tioman, de volle twaalf maanden per jaar kan scuba duiken.

Waar liggen de beste scubaduiklocaties rond Anambas? Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Igara wrak en bij het Seven Skies wrak. Daarnaast zijn ook Pulau Damar, Pulau Tokong Malang Biru, Pulau Repong and Batu Kataoka scubalocaties waar veel te zien is; zowel groot als klein onderwaterleven wordt hier ruimschoots vertegenwoordigd.

Overigens, voor duikers die graag op onontgonnen plaatsen duiken, er zijn op Anambas nog ontelbare duiklocaties die tot op heden nog onontdekt zijn. Het moge duidelijk zijn: deze locaties zijn een unieke uitdaging voor de scubaduiker met hart voor avontuur.

Scubaduiken rond Anambas kan overigens m.b.v. een liveaboard arrangement, met Singapore als vertrek- en retourpunt. Maar uiteraard kun je, wanneer je al op de archipel bent, ook bij een lokale duikclub terecht.

Scuba informatieverzoek

Naam:  m.  v.
Land: 
Email: 
Mobiel nummer: 
Aantal duikers: 
Type duiken:   LOB  In Anambas 
Vertrekdatum: 
Retourdatum: 
Opmerking: 
 Scubaduiken Anambas
Scubaduiken Anambas