NEW: Singapore Ferry
Direct to Desaru Coast!
Special Offer: Resort Promo Package!

 
  Mobile 
Anambas Ferry
Anambas Ferry
  veerboot - schip - vliegtuig - hotels - info - galerie - contact - links - sitemap - copyright - !!
Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Anambas Ferry
   bawah - ayam - penjalin - durai - temawan - air asuk - kuku - mengkait - scuba - snorkelen - sportvissen - watervallen - strand - cultuur - gebedshuizen - keuken

Anambas Ferry

Gaat u het liefst naar Anambas met de veerboot, of de "ferry" zoals deze hier wordt genoemd, dan treft u alle benodigde informatie voor een gesmeerde overtocht in deze website.

Uw tocht naar de adembenemende stranden van Anambas begint bij Bintan. Bintan, dat, evenals Anambas, deel uit maakt van de Riau provincie van Indonesië, ligt slechts zo'n 25 km ten zuiden van of Singapore en je kunt er per ferry makkelijk komen. De ferry van Singapore naar Bintan duurt ca. 2 uur.

Omdat u in alle waarschijnlijkheid pas de nacht na uw aankomst op Bintan de ferry naar Anambas kunt nemen, is het zaak om vooraf uw hotelkamer in Bintan te reserveren. Overigens kan dit hier en hier. We raden aan een hotel niet te ver van de vertrekhaven te kiezen.

Bent u eenmaal in Bintan, dan is het slechts een kwestie van uw hotel opzoeken en, eenmaal ingecheckt, wellicht Bintan ontdekken. De volgende ochtend staat de ferry klaar voor vertrek naar Anambas.

De eerste haven die de ferry aandoet is die van Letung, de hoofdstad van Jemaja. Deze overtocht duurt zo'n 7 áa 8 uur. Na een uurtje aangemeerd te zijn en passagiers de kans hebben gekregen om wat snacks of wat frisdrank te kopen van de diverse plaatselijke kooplui, gaat de ferry weer op weg, naar Tarempa, de hoofdstad van Anambas en tevens eindstation. Dit laatste ritje duurt nog maar zo'n 2 uur.

Let er wel op dat het weer van invloed kan zijn op de duur van de overtocht, omdat er bij wat meer golfslag ook wat minder snelheid wordt bereikt.

Overig is er sinds kort ook een nieuwe ferry service die naar Anambas gaat. Deze vertrekt vanaf Batam, wat ook net buiten Singapore ligt.

Heeft u niet zo heel veel tijd en reist u liever per vliegtuig naar Anambas, dan kunt u hier terecht.

                    Boek uw bootkaartjes naar anambas hier

Uw naam:  m.  v.
Land: 
Email: 
Telefoon: 
Aantal passagiers: 
Ticket:   Enkeltje   Retourtje;
Vetrekdatum:                       
Retourdatum:                        
Uw opmerkingen/vragen: 
 

Anambas Ferry
Anambas Ferry
Loading

 


Ferry tickets kantoor in Bintan
Ferry tickets kantoor in Bintan

Veerbootkaartje van Bintan naar Tarempa, Siantan: US$ 40
Veerbootkaartje van Bintan naar Siantan: US$ 40

De boot naar Jemaja en Tarempa
De boot naar Jemaja en Tarempa