NEW: Singapore Ferry
Direct to Desaru Coast!
Special Offer: Resort Promo Package!

 
  Mobile 
Anambas Ferry
Anambas Ferry
  veerboot - schip - vliegtuig - hotels - info - galerie - contact - links - sitemap - copyright - !!
Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Anambas Ferry
   bawah - ayam - penjalin - durai - temawan - air asuk - kuku - mengkait - scuba - snorkelen - sportvissen - watervallen - strand - cultuur - gebedshuizen - keuken

Moskeeën en tempels in Anambas

De Baiturrahim Jamik Moskee in Tarempa is van historisch belang voor de gehele Muslim bevolking in Anambas. De Baiturrahim Jamik Moskee is ca. 90 jaar geleden gebouwd, maar is in de achterliggende jaren al verschillende keren keer gerenoveerd, en speelt ook tegenwoordig nog altijd een prominente rol als het gaat om godsdienstbeoefening in Anambas.

Dit geldt ook voor de Gunung Dewa Siantan Tempel. Ook dit bedehuis is nog van groot belang voor de Buddhisten in de regio. Ook de Gunung Dewa Siantan Tempel heeft een interessante geschiedenis: omdat in het verleden het gevaar bestond dat de tempel door de hoge golven in zee zou belanden, is het imposante bouwwerk in zijn geheel ontmanteld en een stuk hoger, op de rotsachtige kliffen, weer opgebouwd.

Vandaag de dag biedt dit majesteuze complex een schitterend uitzicht op zee, alsmede Tarempa Bay en ook op de dichtbegroeide jungle erachter.

Beide monumenten, de Baiturrahim Jamik Moskee en de Gunung Dewa Siantan Tempel, zijn absoluut een bezoek waard.

Jamik Moskee in Tarempa
Jamik Moskee in Tarempa
Loading