NEW: Singapore Ferry
Direct to Desaru Coast!
Special Offer: Resort Promo Package!

 
  Mobile 
Anambas Ferry
Anambas Ferry
  veerboot - schip - vliegtuig - hotels - info - galerie - contact - links - sitemap - copyright - !!
Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Anambas Ferry
   bawah - ayam - penjalin - durai - temawan - air asuk - kuku - mengkait - scuba - snorkelen - sportvissen - watervallen - strand - cultuur - gebedshuizen - keuken

Watervallen in Anambas

Anambas is heeft maar liefst 3 watervallen, de Neraja, de Air Bunyi en de Temburun watervallen. Het Bahasa woord voor waterval is "Air Terjun", wat zoveel als "vallend water" betekent. Een toepasselijke benaming.

De Air Terjun Neraja waterval bevindt zich in een bergachtige streek, vlakbij het dorpje Ulu Mares, in District Oost van Jemaja. De natuur in dit gebied is buitengewoon weelderig. Vooral de rust en stilte voeren in deze schitterene omgeving de boventoon. Zodra je de Neraja waterval nadert, merk je de kalmerende en vredige sfeer die hier heerst. Zonder meer een aangename ervaring.

De Air Terjun Bunyi waterval is niet ver van Kampong Air Bini Hulu te vinden, in District Zuid van Siantan. Het unieke van de Air Terjun Bunyi waterval is dat deze, ondanks de hoogte van zo'n 8 meter, door de bijna ondoordringbare begroeing van het regenwoud er omheen, bijna volledig verscholen is. Heb je de Air Terjun Bunyi waterval eenmaal bereikt, dan waan je je bijna op je eigen privégebied.

De poel onderaan de Air Terjun Bunyi waterval is overigens zeer de moeite van het naar beneden klauteren waard, want deze is, los van de aparte lichtgroene kleur ervan, absoluut kraakhelder. Je kunt je, na de ongetwijfeld zweterige afdaling, geen frissere duik voorstellen dan op deze heerlijk verkwikkende plek. Een onvergetelijke ervaring.

Maar het is zonder meer de Air Terjun Temburun die met de eer strijkt als het gaat om de titel meest indrukwekkende waterval in de Anambas Archipel. Met een hoogte van maar liefst 250 meter is de Air Terjun Temburun waterval met recht majestueus en ontzagwekkend te noemen.

De niet-aflatende watermassa van de Temburun dendert zich met luidruchtig geweld neerwaarts, via maar liefst zeven verschillende hoogtes, en stort dan al kolkend in de zee. Een spectaculair niet te missen schouwspel!

Watervallen in Anambas
Watervallen in Anambas
Loading